Translate

zaterdag 6 februari 2016

Schotland: de Fairy Pools

De Fairy Pools in Schotland

Schotland staat bekend om zijn ruige schoonheid en zijn vele eilanden. Een van die prachtige eilanden is de Isle of Skye. De Isle of Skye is verhoudingsgewijs een groot eiland (1656 km2) en bevindt zich aan de Schotse westkust. De Isle of Skye is groot en mooi genoeg om een vakantie in Schotland uitsluitend op dat eiland door te brengen.
En als je de Isle of Skye bezoekt, dan is één van de plekken die je dan niet mag overslaan, de Fairy Pools. Dat is een serie kleinere en grotere watervallen over verschillende plateaus waardoor er poeltjes zijn ontstaan. Het is gesitueerd tussen fikse bergen en mocht je het geluk hebben dat de zon voldoende doorbreekt, dan kleurt het kristalheldere water naar een diep turquoise groen. Adembenemend mooi.
Om er te komen moet je een wandeltocht van zo'n 20 minuten maken over een grindpad, dat hier en daar wordt onderbroken door een beekje met grote keien om naar de overkant te kunnen hoppen. Het is de moeite meer dan waard. Wil je tot aan het begin van de watervallen komen, dan moet je nog wat langer wandelen en klimmen. Het is wel aan te raden lekker vroeg op de dag deze trip te maken, want het kan er, zeker met beter weer, behoorlijk druk worden.

Tijdens mijn bezoek aan de Fairy Pools heb ik enkele series foto's genomen, soms vanaf een klein statief. Die foto's heb ik met speciale software omgezet naar Animated Gif's. Dat zijn digitale fotobestanden waarbij een serie foto's ononderbroken, meestal in hoog tempo, wordt afgespeeld. Na het laatste beeld wordt automatisch het eerst beeld weer gestart, een zogenaamde loop. Dit geeft het idee van oneindigheid.


Animated GIF Fairy Pools
Animated GIF Fairy Pools
Animated GIF Fairy Pools

De bovenstaande foto is als hoge kwaliteit afdruk te bestellen via deze LINK.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie. Wanneer uw opmerking als 'gepast' wordt erkend, zal het voor een ieder zichtbaar gemaakt worden.

Mvg,

Fotograaf Vincent van der Pas

Populaire berichten