Translate

woensdag 16 maart 2016

The Falling Day


Bij het fotograferen van bekende 'landmarks' vervalt men al snel in herhaling. Iedereen maakt eenzelfde soort foto, vanuit ongeveer hetzelfde standpunt. De uitdaging voor een fotograaf is om bekende herkenningspunten op zo'n manier te fotograferen, dat er een nieuw beeld ontstaat, een beeld dat aanspreekt vanwege het bekende, maar ook verrast vanwege het onbekende. Met dat idee in mijn achterhoofd ben ik op weg gegaan naar de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. 

The Falling Day (Van Brienenoordbrug, Rotterdam)
Op de voorgrond is stam van één van de stalen kabels van de brug te zien. Die springt erg in het oog vanwege zijn plaatsing en relatief grote formaat. Dit element zal vaak het eerste zijn waar men naar kijkt wanneer deze foto wordt voorgeschoteld. We zitten als mens visueel zo in elkaar, dat onze ogen graag lijnen volgen. In dit geval zijn er heel veel sterke lijnen te zien. De meeste lijnen komen uiteindelijk uit tot bij de toren helemaal rechts in het beeld. Onze ogen zullen veelal via de strakke lijnen belanden bij de toren. Vervolgens gaan onze ogen via de bogen weer terug naar de eerste plaats waar we als kijker waren begonnen. Op deze wijze ontstaat er een 'verhaal' in een foto, die ervoor zorgt dat we lang geboeid kunnen blijven kijken. De zachte kleuren van de vallende avond, geven het totaalbeeld verder een prettige aanblik. 

Kortom: foto's met een interessante voorgrond en lijnen die onze ogen sturen naar het hoofdonderwerp, zorgen voor een 'verhaal', waarmee onze aandacht wordt vastgehouden. Gecombineerd met een vernieuwend perspectief en prettige kleuren ontstaat er een pakkend en prettig beeld. 

De foto is als hoogwaardige afdruk te bestellen: link

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie. Wanneer uw opmerking als 'gepast' wordt erkend, zal het voor een ieder zichtbaar gemaakt worden.

Mvg,

Fotograaf Vincent van der Pas

Populaire berichten