Translate

zaterdag 24 augustus 2013

Château d'Harcourt

Château d'Harcourt, Frankrijk
Van jongs af aan hebben mijn ouders mij op vakantie meegenomen naar kastelen. Ik heb daar dan ook een fascinatie aan over gehouden. De middeleeuwse sfeer weet mij altijd weer te grijpen. Zo ook bij het kasteel Harcourt in Frankrijk (Normandië).
Het kasteel is waarschijnlijk in de twaalfde eeuw gebouwd en ligt in het hart van het oudste arboretum (bomentuin) van Frankrijk. 
De familie Harcourt heeft een belangrijke rol gespeeld in de Franse geschiedenis. Zo heeft Robert II van Harcourt Richard Lionheart vergezeld op zijn roemruchte kruistochten en werd Jean II van Harcourt, uitgeroepen tot maarschalk van Frankrijk.
Door de geschiedenis heen heeft Château d'Harcourt vrijwel altijd stand gehouden, maar is het alleen tussen het jaar 1418 en 1449 in Engelse handen gevallen. 
Nadat het verschillende eigenaren heeft gekend is het kasteel nu in het bezit van het departement Eure, onderdeel van de provincie Normandië. 
(Naar de Engelse wikipedia pagina over Château d'Harcourt)

Over de foto:
Door het grote contrast tussen licht en donker is er een pakkend beeld ontstaan. Daarnaast zorgt de voorgrond (de waterput) ervoor dat het oog het beeld in wordt getrokken. 

De foto is als hoogwaardige afdruk te bestellen via deze LINK.

Populaire berichten