Translate

vrijdag 16 augustus 2013

Spiegeling

"Mountain Wave", Djúpivogur, IJsland
Als landschapsfotograaf ben ik zoek naar de essentie van een bepaald gebied. En als ik dat denk te hebben gevonden, dan ga ik op zoek naar iets wat die essentie kan versterken of uitlichten. Een van de middelen die je als fotograaf hebt is de kracht van herhaling. Vormen en objecten worden versterkt wanneer ze herhaald worden. Spiegeling in waterpartijen is een prachtig visueel versterkend middel.

Het landschap hierboven wordt versterkt door de herhaling van de besneeuwde bergen in de spiegeling van het water. De verstilling van het landschap vindt zijn herhaling in het rimpelloze water en het ijs wordt herhaald in het smeltwater. De herhaling van verschillende elementen maken dit tot een krachtig beeld. Daarnaast doet de foto licht denken aan een golf die het strand komt opspoelen. Deze referentie geeft het gevoel van bekend zijn met het beeld, wat vaak geruststellend en prettig op ons als kijker inwerkt.

Bovenstaande afbeelding is als hoge kwaliteit afdruk te bestellen via deze LINK.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie. Wanneer uw opmerking als 'gepast' wordt erkend, zal het voor een ieder zichtbaar gemaakt worden.

Mvg,

Fotograaf Vincent van der Pas

Populaire berichten