Translate

zaterdag 17 augustus 2013

Van Nelle Drieluik

"Van Nelle Triptych" Van Nellefabriek, Rotterdam, Nederland

Een van de pareltjes van Rotterdamse architectuur is de Van Nellefabriek aan de Schie vlakbij Delfshaven. Het wordt gezien als een van de voornaamste industriëlen monumenten in Nederland.
De fabriek is ontworpen door Leendert van der Vlugt en is een schoolvoorbeeld van 'Het Nieuwe Bouwen'. In 1927 is gestart met de bouw van het complex en is in 1930 voltooid.
Jarenlang heeft de fabriek tabak, koffie en thee verwerkt. Pas in 1995 verliest de fabriek haar originele functie.
Van 2000 tot 2004 is de fabriek verbouwd voor kantoren en evenementen. Vooral creatieve bedrijven hebben zich gevestigd in het gebouw en het heet tegenwoordig 'De Van Nelle Ontwerpfabriek'.
De stichting 'Vrienden van de Van Nellefabriek' werkt aan de opzet van een bezoekerscentrum met museum.
De Van Nellefabriek is officieel genomineerd als UNESCO Cultural World Heritage Site. In juni 2014 zal daar een definitief besluit over genomen worden. Inmiddels heeft UNESCO de Van Nelle Fabriek officieel uitgeroepen tot Werelderfgoed. 
Over de foto:
De foto is genomen met een special aangepaste camera. Hierdoor neemt de camera vrijwel alleen infrarood licht op. Dit resulteert na bewerking in bijzondere zwartwit foto's waarin vooral vaak opvalt dat het groen van de natuur heel licht wordt weergegeven.
De foto bestaat eigenlijk uit een 5-tal foto's die digitaal tot 1 foto verwerkt zijn. Uiteindelijk heb ik een drieluik van de foto gemaakt.
De foto is als hoge kwaliteit afdruk te bestellen via deze LINK.

Populaire berichten